Het einde nadert...
Door: Stefan
Blijf op de hoogte en volg Stefan
26 Juni 2010 | Israel, Eilat
De afgelopen week heb ik veel kansen gehad om met mensen over Jezus te praten. Deze gesprekken vonden vooral binnen The Shelter plaats, omdat ik buiten The Shelter meestal alleen traktaten uitdeel en het er vaak niet van komt om echt in gesprek te gaan. Maar ja, daarvoor ben ik ook in The Shelter he? Wat ik in ieder geval van deze gesprekken geleerd heb is dat er veel meer kansen zijn dan ik denk. We hebben vaak niet zoveel tijd om mensen te leren kennen, dus het is belangrijk snel een initiatief te nemen. Daarnaast heb ik geleerd dat het net zo belangrijk om elkaar als medegelovigen te bemoedigen en soms te corrigeren als het nodig is. Het is geweldig als iemand zich bekeerd en aan het koninkrijk van God toegevoegd mag worden en er staat zelfs in de bijbel geschreven dat er dan feest is in de hemel, maar als we deze persoon daarna niet helpen om de eerste stappen te zetten in dit nieuwe leven, bestaat er een kans dat hij terugvalt in zijn oude leven, vooral als ze een drugsverleden hebben en na hun bekering nog steeds in een omgeving leven met veel verleidingen. Jezus zei niet voor niets: ‘Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb’ (Mattheus 28:19 NBV). Hier in The Shelter zie ik dat voor mijn ogen gebeuren en we doen er als meer ervaren discipelen van Jezus dan ook alles aan om er te zijn voor pasbekeerden en hen bij te staan waar nodig. Een mooie les die ik hierin geleerd heb is dat we echt met autoriteit mogen spreken, niet omdat ikzelf zo goed ben, maar omdat we namens God spreken. We moeten niet terughoudend zijn als we spreken over dingen die het koninkrijk van God aangaan, maar we mogen zeggen waar het op staat. Als God voor ons is, wie zal er immers nog tegen ons zijn?
Voor een paar dagen hadden we een team van maar liefst vijf mensen. Het ene moment ben ik bijna de enige vrijwilliger en moet ik veel te lange diensten draaien en het andere moment heb ik opeens twee dagen per week vrij, gewoon omdat dat mogelijk is. Eén van ons had dat idee opgevat en in de praktijk gebracht. Het betekent wel dat de degenen die wel werken zes uur per keer werken in plaats van vier, en dat weegt toch zwaarder voor sommigen van ons. Volgende week hebben we dus weer gewoon één keer per week een vrije dag. Geweldig zo’n dag vrij, want wanneer ik in de Shelter ben is er altijd wel iets te doen en zijn er mensen die een beroep op je doen. Een vrije dag bestaat meestal minsten uit een bezoekje aan het strand en hoogstens een bergbeklimming, maar laatstgenoemde gebeurt vaak al tijdens een hardloopsessie, waar ik nog steeds erg van kan genieten.
Nog minder dan twee weken te gaan en ik ben ik alweer in de omgeving van Dordrecht te vinden. Raar idee hoor. Gelukkig loopt Israel niet weg en kan ik er later gewoon weer naartoe gaan. Dat ik ga dat ga doen is namelijk al zeker voor me. Waar moet ik anders mijn Hebreeuws voor gebruiken? :)
Shalom!
Stefan
26 Juni 2010 - 19:41
Anjesmit:
geweldig om je weer te horen en hoe onze vader werkt .
nog even en dan moet je afscheid nemen .
heel veel sterkte daarmee.
gr .zegen -
27 Juni 2010 - 16:44
Marcel:
Hey koning Stefan! Je gaat blijkbaar nog steeds lekker vooruit. Geweldig dat het ook met jezelf goed gaat. Ondertussen ben ik aan het werk bij Visser als vormgever en we hebben net een jeugdweekend in Goudriaan achter de rug. Ik heb Macrosick nog opgezet daar. Maar het was het cool. Hechte band tussen ons. EN er is nog iets gaafs gelukt! Een handstand heffen op een betonnen muurtje van anderhalf meter hoog en net 10 cm dik. Dat is me nou nog nooit gelukt :) Ik zie naar je komst uit, hoelang blijf je hier op vakantie? Hahaha.. Jaaaa Onderhand kunnen we dat wel bijna zeggen. Echt een reiziger ben jij. Ik ben ook echt ontzettend benieuwd wat er nog allemaal met jou gaat gebeuren. Dan wil ik er in ieder geval bij zijn!
Nou eeeh de groeten maar weer het was een interessante monoloog. Ik wens je Gods zegen toe met het (leren) brengen van Gods redding aan de mensen.
Blijf sterk!
Marcel -
27 Juni 2010 - 17:27
Loes De Bruin:
In je verslag ben je heel
vertrouwd geraakt met het
geloof en je groei is duidelijk zichtbaar. Vol vertrouwen en dichtbij jezelf blijven. Mooi hoor. Je zal het zeker gaan missen daar. .
Wens je nog een fijne tijd daar.Groetjes van Loes
28 Juni 2010 - 19:40
Jesse:
Hey Steef, mooi om weer wat van je te horen. Zoals Marcel al aangaf hebben we net afgelopen weekend afsluiting van Keep the Faith gehad. Hoewel je werd gemist, hebben we toch ook een gave tijd gehad!
Ik kijk uit naar je terugkomst en je verhalen.
Blessings en zegen gewenst in de laatste weken en het onvermijdelijke afscheid.
Jesse -
30 Juni 2010 - 10:27
Johan En Joke Kleijn:
Hallo Stefan,
Wat fijn, dat je daar zo'n goede tijd hebt.
Wij denken,dat je daar in Eliat veel geleerd hebt.
We kunnen ons voorstellen, dat je het moeilijk vindt het land Israel(het land van onze Heer) te verlaten.
We zullen je echter hier in Dordrecht weer een warm welkom heten.
Wij hebben veel met je ouders gesproken, maar een ding is zeker, ze zijn blij als je weer terug bent.
gezegende dagen toegewenst. Johan en Joke Kleijn (Eljakim) -
30 Juni 2010 - 17:15
Wouter:
Ha Stefan,
wat heerlijk om weer te lezen over je belevenissen in Eilat. Het brengt mij ook weer even terug naar daar...
Gaaf dat je zulke mooie lessen leert in het staan in autoriteit. Ben heel benieuwd naar je terugkomst en je verhalen dan. Er is zoveel gebeurd en zoveel veranderd voor jou in dat mooie Eilat.
Zie ook wel uit naar je terugkomst hier. Gaan we een leuk feestje van maken, toch? :)
Shalom! Wouter -
02 Juli 2010 - 09:19
Mattan:
Het zal zeker wennen voor je zijn om terug te zijn, als je zo'n tijd daar bent geweest. Gaaf dat je zoveel lef hebt om over Jezus te praten. Geniet van de laatste dagen en goede en behouden reis terug.
zegen, mattanja